Beweging en analyseren

De wereld om ons heen staat nóóit stil. Daarom is het van belang om ook zelf continu in beweging te zijn en aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is precies de reden waarom ik de start van mijn onderneming ‘De Controller’ heb gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling door middel van opleiding en coaching.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen gevolgd bij Jacobs & Van Rooij Management Trainingen, waarbij ik het afgelopen jaar de nadruk heb gelegd op analyseren. Dat heb ik gedaan door het volgen van de cursussen ‘Analyseren van situaties’ en ‘Bedrijfsanalyse’.

Waarom de nadruk op analyseren?

Omdat de omgeving, en daardoor ook de bedrijven die daarin opereren, nooit stil staat is het essentieel om als ondernemer continu in beweging te zijn zodat je hierop kunt anticiperen. Hoewel het doel en beleid in grote lijnen voor langere termijn vastliggen, is voor de korte termijn flexibiliteit noodzakelijk om het doel te bereiken.

Om hier beter inzicht in te krijgen is een goede vastlegging van de financiële gegevens een prima gereedschap om te analyseren waar je als ondernemer met je bedrijf staat. Analyseren maakt duidelijk op welke punten de zaken lopen zoals gewenst, maar het maakt vooral duidelijk op welke punten de zaken niet in de gewenste richting lopen. Door een goede analyse ben je dus in staat om positieve punten te versterken en om problemen snel te onderkennen en aan te pakken. Op deze wijze stuur je het bedrijf in de richting van het doel waaraan alle betrokkenen in het bedrijf dagelijks werken.

Door de trainingen die ik heb gevolgd, heb ik me verder kunnen ontwikkelen in de vaardigheid van het analyseren van situaties en in de bedrijfsanalyse. Door de praktijkgerichte cursussen en persoonlijke coaching heb ik me het inzicht voor het maken van analyses snel eigen gemaakt en pas ik deze direct in de praktijk toe bij mijn klanten. De goede analyses bieden de basis voor duidelijk onderbouwde adviezen waarmee de ondernemer direct aan de slag kan. Dit is van toegevoegde waarde voor zowel de ondernemer als voor mijzelf.

Heeft ook u het gevoel dat de zaken niet in de gewenste richting lopen en weet u niet hoe u dit kunt aanpakken? Aarzel dan niet om met mij contact op te nemen. Gezamenlijk kunnen we beoordelen wat ik hierin voor u kan betekenen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *